9. června 2013

Co se týče Hamburgeru netřeba spekulovat o tom, že jej můžeme připravit na mnoho způsobů. Můžete čedar vyměnit za eidam nebo parmazán a listy salátu vyměnit třeba za rukolu.
 
Hamburger chutná jinak u McDonalda, Burger King, KFC nebo v Dishi. Cena je také rozdílná. Když si počítáte kolik toho dostanete a v jaké kvalitě, kolik masa je v burgeru,  co vše je polotovar, jakou práci si s tím personál dal.
 
Udělat si doma hamburger je celkem snadné i s houskou. Důležité je si udělat housku tak 3 hodiny dopředu, aby stihla vychladnout. Recepty na housku naleznete zde a na dressing zde.
 

Základ
Základem je mleté hovězí maso s 20% tuku. Víc tuku nedoporučuji zvláště pro úpravu na pánvi. Maso osolte a opepřete. Vymodelujte placky větší než vaše houska a potřete olejem (slunečnicový, olivový nebo řepkový).
 
Na pánvi
Výhodou je, že na konci můžete dát na maso sýr, který se úžasně rozteče. Ovšem nevýhodou. Můžete opéct slaninu pěkně do křupava. Na druhou stranu se velmi špatně opéká rajče a jiná zelenina.
 
Na grilu
Velkou předností je, že se vám zelenina a maso udělá najednou. Všechno je na ráz hotové. Na grilu lze grilovat snad veškerou zeleninu. Maso a zelenina získají jedinečnou chuť.
 
Brambory (příloha)
  • Brambory se slupkou vařte asi 15 minut (neměly by být uvařené úplně)
  • Rozpulte brambory a napíchněte je na špejli
  • rozkrojenou část osolte, opepřete a potřete olivovým olejem
  • grilujte dokud nezezlátnou

 
Cibule
  • Cibuli nakrájejte na půl centimetru silná kolečka
  • Propíchněte je párátkem
  • osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a můžete přidat i čerstvý tymián

 
Rajčata
  • Nakrájejte na silná kolečka a propíchněte je špejlí
  • osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem

Paprika
  • papriku okrájejte (4 kusy) napíchněte na špejli
  • grilujte dokud slupka nebude černá
  • slupku sloupněte
  • možné udělat i v troubě
 
Cuketa
  • nakrájejte jí na silná kolečka, propíchněte je špejlí
  • opepřete a pokapejte olivovým olejem
  • grilujete dokud nezměkne a nebude opečená
 
 

Kategorie: ,

0 komentářů:

Okomentovat