12. října 2013

Venku už je podzim, sezónní zelenina se nám z rajčat a paprik pomalu přeměňuje v dýni, zelí, brambory, cibuli a česnek. Jak se tato zelenina dá využít jako příloha, kterou si oblíbí snad každý? To se dozvíte v tomto příspěvku.

Na Apetitu-online jsem se inspirovala receptem pečené zeleniny a trochu jsem ho vylepšila.

Ingredience

Základem je co nejvíce druhů zeleniny. Což znamená, že čím víc zeleniny použijete (s výjimkou salátové okurky) bude směs lepší. Pro inspiraci můžete využít: brambory ve slupce, cibuli, česnek, mrkev, žampiony, dýni, papriku, cuketu, lilek, brokolici (ale mě nechutnala) a třeba i rajče.
Důležitou součástí je koření.
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn nebo šalvěj)
  • olivový olej

Postup

  • Zeleninu omyjte a nakrájejte na přibližně stejně velké kusy (spíš větší)
  • Rozprostřete ji rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, osolte, opepřete, posypejte nasekanýma bylinkami a lehce zakápněte olivovým olejem.
  • Pečete v troubě na 200°C asi 40 minut.

Kategorie: ,

0 komentářů:

Okomentovat